Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matig, mättande och mustig köttfärssoppa (Smal-mat!)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är en ganska tjock soppa, med mycket god och mustig smak. Mycket grönsaker och nästan inget fett. Blir bara godare av att stå en natt i kylen och sedan kokas upp igen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek på köttfärsen. Börja i kall stek-panna, så behöver du ingen olja / smör utan du använder det fett som finns i köttfärsen. Lägg över i gryta.
  2. Skala morötter och potatis Skär potatis, morötter, paprika och gul lök i små bitar (1*1 cm) och stek på blandningen i 1 msk olja, tills löken blivit glansig. Lägg över de stekta grönsakerna i grytan.
  3. Fyll på med pressad vitlök, salt och peppar, spiskummin och tomatpure Häll i krossade tomater och vatten. Lägg i 2 buljongtärningar.
  4. Koka upp och låt koka minst 20 minuter. Ju längre desto mustigare. När soppan är färdig att serveras rör du ner den hackade persiljan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • blomma32 27 oktober 2015

    Mycket god och mättande.Hade ingen spiskummin hemma men funkade bra ändå.Kryddade lite extra med chilikrydda o chilisås,då jag bara hade "vanliga"krossade tomater hemma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.