- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Detta är en ganska tjock soppa, med mycket god och mustig smak. Mycket grönsaker och nästan inget fett.
Blir bara godare av att stå en natt i kylen och sedan kokas upp igen.
Instruktioner
- Stek på köttfärsen. Börja i kall stek-panna, så behöver du ingen olja / smör utan du använder det fett som finns i köttfärsen. Lägg över i gryta.
- Skala morötter och potatis
Skär potatis, morötter, paprika och gul lök i små bitar (1*1 cm) och stek på blandningen i 1 msk olja, tills löken blivit glansig.
Lägg över de stekta grönsakerna i grytan.
- Fyll på med pressad vitlök, salt och peppar, spiskummin och tomatpure
Häll i krossade tomater och vatten.
Lägg i 2 buljongtärningar.
- Koka upp och låt koka minst 20 minuter. Ju längre desto mustigare. När soppan är färdig att serveras rör du ner den hackade persiljan.
Publicerat den
4 april 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god och mättande.Hade ingen spiskummin hemma men funkade bra ändå.Kryddade lite extra med chilikrydda o chilisås,då jag bara hade "vanliga"krossade tomater hemma.