Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matiga päronmuffins

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Matiga muffins med dinkelmjöl, päron och mandelmassa – snabbakat till eftermiddagsfikat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Ställ ut 12– 15 stadiga muffinsformar på en plåt. Skala och skär päronen i tunna klyftor som du sedan skär på mitten.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt yoghurt och smält smör och vispa lätt.
  4. Blanda ihop dinkelmjöl, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandelmassa i en skål.
  5. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och vänd runt allt försiktigt så att du får en jämn smet.
  6. Varva muffinssmet och päron i formarna och strö mandelspån på toppen. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt därefter muffinsen svalna innan du pudrar dem med florsocker.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.