Matiga muffins med dinkelmjöl, päron och mandelmassa – snabbakat till eftermiddagsfikat!
Instruktioner
- Ugn 200°
- Ställ ut 12– 15 stadiga muffinsformar på en plåt. Skala och skär päronen i tunna klyftor som du sedan skär på mitten.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt yoghurt och smält smör och vispa lätt.
- Blanda ihop dinkelmjöl, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandelmassa i en skål.
- Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och vänd runt allt försiktigt så att du får en jämn smet.
- Varva muffinssmet och päron i formarna och strö mandelspån på toppen. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Låt därefter muffinsen svalna innan du pudrar dem med florsocker.
- Lycka till!
Publicerat den
24 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar