Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matiga pannkakor

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Goda pannkakor som är mer mättande än de vanliga. Portionsberäkningen på dessa är lite besvärlig, en sats räcker ibland knappt till mina två hantverksarbetande tonårsbröder medan det blir över om jag serverar samma till 4-5 av mina kompisar... Så det avgör ni nästan bäst hur mycket det räcker till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda allt mjöl med hälften av mjölken. Blanda ner äggen ett och ett i smeten och tillsätt lite matolja och saltet. Vispa ner resten av mjölken.
  2. Smält smöret i stekpannan och stek pannkakorna, gärna lite tjockare än vanliga.
  3. Kan serveras som vanligt med sylt, grädde eller glass, men vill man ha lite mer "mättande mat" så rekommenderar jag att man har nån typ av creme fraiche-röra till, typ tonfisk eller räkor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.