Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskpotatispaj med matjesill och rödlök

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Pajen är lika god varm som kall

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, matfettet & kesella i en matberedare och tillsätt sedan ochatten och dill. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 28 cm diameter och nagga pajbotten med en gaffel.
  3. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 225 grader ca 10min.
  4. Halvera eller skiva potatisen om det är stora, vispa samman ägg, gräddfil, ost, salt och peppar.
  5. Fördela potatisen i pajskalet och häll över äggstanningen.
  6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 45min.
  7. Låt matjessillen rinna av. Skala och skiva elr hacka löken.
  8. Garnera pajen med sillen, rödlök och med dillkvisstar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.