Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjesilltårta med botten av kavring

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gott med en iskall öl till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kavring och smält smör i en matberedare till slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
  3. Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering. Vispa grädden. Blanda detta med crème fraiche och kesella.
  4. Ta upp och gelatinbladen. Värm dem i en kastrull. Vänd ner gelatinet i matjessillsblandningen. Fördela över kavringsbottnen. Ställ kallt, gärna över natten.
  5. Garnera med stenbitsrom och hackad gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.