En klar favorit på midsommarbordet!
Instruktioner
- Skala och koka potatisen. Låt den kallna och skär den i små tärningar. Låt matjessillen rinna av och skär den i mindre bitar. Skölj och hacka purjolöken, hacka dillen. Riv osten fint. Blanda allt med crème fraiche och kesella. Krydda med peppar.
- Mixa kavring med smör i en matberedare eller blanda för hand. Tryck ut blandningen i en form, 20x30 cm.
- Bred fyllningen på kavring-botten.
- Hårdkoka äggen. Skiva dem. Skala och hacka rödlöken. Hacka dillen. Garnera med ägg, rödlök och dill.
Publicerat den
17 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God tårta. Hade lite mindre sill i tårtan. Nästa gång ska det testas med löksill. 4 stjärnor får den av mig.
TACK för en UNDERBART god och lätt gjord silltårtrecept. Jag hade bara i en burk a 200 gr matjesill, blev jätte god ändå Alla gäster åt med god aptit. Nu skall jag spara ner receptet i min kokbok, så jag inte tappar bort det. 5, a blir ditt betyg
Tack för den godaste silltårta jag någonsin ätit!! den blev otroligt populär hemma hos oss och jag kommer defintivit att göra den fler gånger!! Jag ger den en klar femma!!!!! Hälsningar Matmarie
Jag garnerade med gräslök istället för rödlök. Mycket uppskattad på midsommarbordet.
Kan man göra tårtan några dagar innan den skall ätas?
Hej! Tack för receptet på den goda Matjesilltårtan. Jag gjorde den i går. Det smakade väldigt gott idag. Ha en trevlig fortsättning på midsommarhelgen! Mvh Ros
Nu står den färdiga tårtan i kylen och väntar. Ska ta med den på ett Midsommarknytis i kväll. Garnerade med citroner, gräslök och paprika/tomathack. Det ska bli mums! har förstås redan smakat på fyllningen!
Supergod :) Tack!!
Frågan är fri, men svaret blir därefter: Har smakat en gång och...aldrig mer. En ungersk jägare drog mig avsides och bjöd mig att dela upplevelsen av den tinktur som förvarades i en gammal halvt genomskinlig, väl inrökt glasburk med skruvlock som rostat så flagor skrapade i gängorna. Lukten påminde svagt om skomakeri och reklambyrå(!) och hade ungraren inte pantomimvisat att den oljiga vätskan skulle inmundigas hade jag aldrig kunnat gissa det. Misstänksamt räckte jag tillbaka burken och lät honom likt en munskänk visa att jag inte skulle giftmördas. Han tog en slurk och utan en min gav han mig burken från Helvetet. All överlevnadsinstinkt jag någonsin kunnat uppbåda skrek i falcett: "DRICK INTE!" Jag trotsade varningarna och drack. Även om Helvetet inhyser Satan och han bränner hemma hade hans brygd icke kunnat mäta sig med denna, och de som påstår att simultan defekation, kräkning och urinage inte är möjligt ljuger grovt. Aldrig under min nästan 60-åriga levnad har jag haft något vidrigare i min mun; jag har ätit surströmming, slangat bensin och diesel, jag har tuggat friterade gräshoppor och ätit rå sillmjölke och minns detta som i ett romantiskt skimmer vid jämförelse. När man svalt bensin rapar man 95 oktan tre dagar i följd, surströmming fyra, men ungersk Bäverhojt rapar man i en vecka. Oavbrutet. Påståenden om Bäverhojts hälsoeffekter kan jag varken bekräfta eller dementera, men efter att ha överlevt kan jag intyga att det som inte dödar en gör en starkare: "Kom an, Covid, Ebola, Malaria, arsenik, flytande kväve, plutonium, nikotin, araber och samtliga svenska politiker, jag är BEVISLIGEN ödödlig efter en slurk av denna mölja!" Jag tvingade ungraren att lära mig några ungerska svordomar, vilket hjälpte lite grand. Till er som när en obotlig nyfikenhet på hur töjbara era neurologiska referensramar är säger jag: Lycka till, ni lär behöva det.