Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjesilltårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Festlig och god silltårta

Ingredienser

Instruktioner

Finfördela kavringen, gärna i matberedare. Smält matfettet och blanda med brödsmulorna. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diam, och tryck ut smulorna i formen till en platt botten. Låt stå kallt en stund. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Blanda resterande ingredienser till fyllningen. Ta upp gelatinbladen och krama ur all vätska. Smält bladen på svag värme. Tillsätt det smälta gelatinet och rör om väl. Fördela fyllningen på bottnen och platta till ytan så den blir jämn och fin. Låt tårtan stå kallt i minst 5 tim i kylen. Ta fram och garnera med matjesfile, rödlök och gräslök.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bjuranna 10 april 2009

    Mycket uppskattad. Svärmor ville till och med ha med sig en doggy-bag hem! Passar både till påsk, midsommar och på buffébordet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.