Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjesilltårta

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Jag gillar inte sill men jag älskar denna tårtan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kavringen och smält smör i en matberedare till en slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbar kant.
  2. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 10 min.
  3. Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite till garneringen.
  4. Vispa grädden. Blanda i kesella och crème fraiche. Blanda i matjessill och gräslök.
  5. Ta upp och krama ur den mesta av vätskan ur gelantinbladen. Värm dem försiktigt i en kastrull. Vänd ner gelantinet i matjessillblandningen.
  6. Fördela över kavringsbotten, ställ kallt gärna över natten. Barnera med stenbitsrom och gräslök (jag brukar även dekorera med lite rädisor).

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Camilski 22 juni 2008

    Mmmmmm... den här tårtan är verkligen god. Väldigt mild och mjuk i smaken. Perfekt både till buffébordet och som förrätt. Tack för det receptet!

  • PinkLadie 23 juni 2008

    Åh, vad jag saknade denna goding i år!!! Åt den på midsommarafton 2005 och 2007... (Försökte mej på en annan variant med rödlök m.m. - den blev inte alls som din! Fast största felet var nog att jag frös den för att ha den med på campingen) Nu ska jag skriva ut ditt recept!

  • Vips 20 juni 2009

    Tack för en trevlig midsommarafton! Jag gillar sill men inte matjesill så jag var skeptisk... Men den här skapelsen var fantastiskt god! Jag ska prova själv... skulle absolut kunna tänka mej lite finhackad rödlök på toppen!

  • Maltemodig 5 april 2010

    Åhhh underbar! Det kommer inte att dröja länge innan jag göra den här igen. Blev otroligt uppskattad på påskbuffeén.

  • ankioton 25 juni 2010

    Jag stämmer in i lovsången. Gjorde den igår (åt den idag) och den var suveränt god, bättre än de recept jag provat tidigare. Men, eftersom jag inte hittade kavring i affären så tog jag en lingongrova och för att ge den lite mer smak så bytte jag ut lite av det smälta smöret mot lag från matjessillen. Jisses vad gott det blev! Man fick både den krämiga milda smaken i fyllningen och lite mer kick i botten.

  • saxa 27 juni 2010

    En mkt omtyckt tårta av dem som inte gillade sill. Jag tyckte att den var lite tam i smaken, vill egentligen ha mera smak. Kommer ändå att göra den fler gånger pga att den var så omtyckte bland dem som inte gillade sill.

  • AnkiPetersen 27 juni 2010

    Jättegod och perfekt till midsommar-bordet. Jag gjorde tårtan utan gelatinbladen, den blev jättegod och höll formen bra.

  • Claristar 25 juni 2011

    Vi tyckte att tårtan var för mastig. Det blev tjockt i munnen. Smaken var annars bra så den får en 3:a av oss.

  • kaleva0 18 juni 2012

    Jag blandade i lite sillspad i röran för att få lite mer smak. Det blev jättegott och jag tänker göra denna igen.

  • Citruslime 8 januari 2013

    Vill gärna ha rödlök med .. kan jag blanda ned det i "smeten" eller är det bättre att garnera med löken?

  • Starrarpskan 22 mars 2016

    Mina barn är inte så förtjusta i sill, men denna tårta älskar de och frågar alltid efter den till jul och påsk!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.