Matjesilltårta med botten av kavring

Gott med en iskall öl till

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tårta, tårt
Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st
Matjesilltårta med botten av kavring

Gör så här

Mixa kavring och smält smör i en matberedare till slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.

Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering.
Vispa grädden. Blanda detta med crème fraiche och kesella.

Ta upp och gelatinbladen. Värm dem i en kastrull. Vänd ner gelatinet i matjessillsblandningen.
Fördela över kavringsbottnen. Ställ kallt, gärna över natten.

Garnera med stenbitsrom och hackad gräslök.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Gelatinblad, Matjessillfiléer, Gräslök, Vispgrädde, Crème fraiche, Kesella, Stenbitsrom, Tårtbotten, liten kavring (ca 300 g), Smör
Visningar:
12730
Sparat:
79

LIKNANDE RECEPT

Matjesilltårta recept
Matjesilltårta ..
över 2 månader
Matjesilltårta
över 2 månader
Matjesilltårta
av Carro67
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.