Matjesilltårta med botten av kavring

Gott med en iskall öl till

Matjesilltårta med botten av kavring
Källa: Egen bild
Uppladdad av: gunnar5
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

3 gelatinblad
6 matjessillfiléer
1 knippa gräslök
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl crème fraiche
1 ½ dl kesella
1 burk stenbitsrom (svart eller röd, à 60 g)

Tårtbotten
1 liten kavring (ca 300 g)
1 dl smält smör

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st
Visningar:
11349
Sparat:
68

Gör så här

Mixa kavring och smält smör i en matberedare till slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.

Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering.
Vispa grädden. Blanda detta med crème fraiche och kesella.

Ta upp och gelatinbladen. Värm dem i en kastrull. Vänd ner gelatinet i matjessillsblandningen.
Fördela över kavringsbottnen. Ställ kallt, gärna över natten.

Garnera med stenbitsrom och hackad gräslök.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Matjesilltårta recept
över 2 månader
av NewDown
över 2 månader
över 2 månader
av Carro67
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.