Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjessill

(7 kommentarer)  
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Ta bort huvud och tarmar på sillen. Blanda 1 liter vatten och 1 dl ättika och låt fisken ligga i blandningen under ett dygn, det är viktigt att lagen står över fisken och täcker fisken helt. Låt sillen rinna av. Blanda alla kryddorna utom lagerbladen och gnid in fisken. Varva kryddblandning och sill i krukan och lägg några lagerblad mellan varje lager. Täck över krukan och låt den stå svalt, under +8°C, i 1 månad. Sedan är matjessillen klar. Inläggningen håller sig ett år.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • engstedt 23 juli 2008

    tänkte prova detta, men undrar om lagen skall hällas av.

  • engstedt 28 januari 2009

    Nu har jag en sats i kylskåpet återkommer med besked hur den blir.

  • engstedt 5 mars 2009

    Nu har jag provat matjesssillen. Smakmässigt blir den jätte bra. Konsistensen blir dock väldigt hård, jag tror att jag inte lade den i ättikslagen tillräckligt länge. Ska prova att lägga den i ätikslag igen. vi får se.

  • sveLin008 4 augusti 2009

    I receptet står de t"hel ingefära". skall jag riva den eller?

  • Sillmiffot 3 april 2010

    Smakar kanon, men är hård i konsistensen. JAg skall prova att blötlägga sillen nu i påsk och se vad som händer.... Inläggningen i sig gör att sillen inte har någon vätska kvar, därför blir den hård...

  • Hallne 27 oktober 2010

    Var köper man Sandel någonstans. Finns ej att köpa på apoteket längre./ ACA

  • svensch 4 januari 2011

    Sandel kan man köpa på Borgeby Kryddgård, både på plats oc via internett: http://borgebykryddgard.jetshop.se/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.