X

Matjessill

Betyg (2 röster)

Gör så här

Ta bort huvud och tarmar på sillen. Blanda 1 liter vatten och 1 dl ättika och låt fisken ligga i blandningen under ett dygn, det är viktigt att lagen står över fisken och täcker fisken helt. Låt sillen rinna av. Blanda alla kryddorna utom lagerbladen och gnid in fisken. Varva kryddblandning och sill i krukan och lägg några lagerblad mellan varje lager. Täck över krukan och låt den stå svalt, under +8°C, i 1 månad. Sedan är matjessillen klar. Inläggningen håller sig ett år.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Sill, Vatten, Ättika (24%), Salt, socker, Kryddpeppar, Svartpeppar, Ingefära, Sandel, Oregano, Salpeter, Lagerblad
Visningar:
4634
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Matjessill recept
Matjessillbakel..
av majamia
över 2 månader
Matjesilltårta
över 2 månader
Västerbottenche
över 2 månader
Gammeldags sill
av lennali
över 2 månader
Sillabakelse
av MrsC
över 2 månader
Matjesilltårta
av NewDown
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.