X

Matjessillbakelser

Trevligt som bla förrätt och till midsommar!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bakelser
Betyg (2 röster)
Antal personer
8 st
Matjessillbakelser

Gör så här

Mixa kavring i en matberedare tills det blir smulor. Smält smöret och blanda med brödet.

Tryck ut brödsmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten. Ställ den kallt i kylen en stund. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.

Finhacka matjessillen och blanda med lök, crème fraiche, gräddfil, gräslök och dill. Smaksätt med sillspad, lime, salt och peppar.

Krama ur vattnet från gelatinbladen och smält dem i en kopp 10 sekunder i mikron vid 750W eller i en kastrull på spisen. Låt gelatinet svalna en stund.

Blanda lite av sillblandningen med gelatinet och rör om. Blanda därefter gelatinet med resten av sillblandningen. Rör om ordentligt. Häll blandningen över kavringsbotten och täck med plastfolie. Ställ tårtan kallt i kylen minst 4 timmar.

Ta bort plasten. Strö över dill och gräslök. Dela tårtan i bitar eller stansa ut rundlar med hjälp av ett mått och lägg upp bakelserna på ett fat. Dekorera med rädisor.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Kavring, Smör, Matjessill, Röd lök, Crème fraiche, Gräddfil, Gräslök, Dill, sillspad, Lime, Salt, Svartpeppar, Gelatinblad, gräslök och dill, Rädisor
Visningar:
5626
Sparat:
284

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.