Matjessillbakelser

Trevligt som bla förrätt och till midsommar!

Matjessillbakelser
Källa: Thomas Carlén
Uppladdad av: majamia
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Botten:
200 g kavring eller mörkt rågbröd
50 g smör

Fyllning:
300 g matjessill
1/2 röd lök, finhackad
2 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
1/2 dl gräslök, fint skuren
1/2 dl dill, fint skuren
1 msk sillspad
1/2 lime, pressad saft
2 krm salt
1-2 krm svartpeppar, nymalen
5 gelatinblad

Dekoration:
1 dl gräslök och dill, fint skuren
1 knippa rädisor, halverade

Betyg (2 röster)
Antal personer
8 st
Visningar:
5208
Sparat:
283

Gör så här

Mixa kavring i en matberedare tills det blir smulor. Smält smöret och blanda med brödet.

Tryck ut brödsmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten. Ställ den kallt i kylen en stund. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.

Finhacka matjessillen och blanda med lök, crème fraiche, gräddfil, gräslök och dill. Smaksätt med sillspad, lime, salt och peppar.

Krama ur vattnet från gelatinbladen och smält dem i en kopp 10 sekunder i mikron vid 750W eller i en kastrull på spisen. Låt gelatinet svalna en stund.

Blanda lite av sillblandningen med gelatinet och rör om. Blanda därefter gelatinet med resten av sillblandningen. Rör om ordentligt. Häll blandningen över kavringsbotten och täck med plastfolie. Ställ tårtan kallt i kylen minst 4 timmar.

Ta bort plasten. Strö över dill och gräslök. Dela tårtan i bitar eller stansa ut rundlar med hjälp av ett mått och lägg upp bakelserna på ett fat. Dekorera med rädisor.

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.