Instruktioner
Smält lättmargarinet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Mixa kavring och lättmargarin i en matberedare till slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering. Blanda crème fraiche och kesella. Rör i matjessill och gräslök.
Ta upp gelatinbladen. Smält dem i en kastrull. Vänd ner gelatinet i matjessillsblandningen. Fördela smeten på kavringsbottnen.
Ställ kallt, gärna över natten.
Garnera matjessilltårtan med stenbitsrom och hackad gräslök
Oj vad gott det ser ut, jag ska prova till helgen
super gott... gjorde tårtan förra midsommar och det blir en repris i år..
Fick matjessilltårta förra helgen. Supergott!. Verkar vara rätt recept. Ska själv bjuda på den. Ser lätt ut. Har köpt hem ingredienserna. Tack!