Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjessilltårta, lättare variant

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Super gott

Ingredienser

Instruktioner

Smält lättmargarinet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek. Mixa kavring och lättmargarin i en matberedare till slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering. Blanda crème fraiche och kesella. Rör i matjessill och gräslök. Ta upp gelatinbladen. Smält dem i en kastrull. Vänd ner gelatinet i matjessillsblandningen. Fördela smeten på kavringsbottnen. Ställ kallt, gärna över natten. Garnera matjessilltårtan med stenbitsrom och hackad gräslök

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • fozzen 6 juli 2008

    Oj vad gott det ser ut, jag ska prova till helgen

  • sophiategenfeldt 17 juni 2009

    super gott... gjorde tårtan förra midsommar och det blir en repris i år..

  • evafristrom 19 juni 2009

    Fick matjessilltårta förra helgen. Supergott!. Verkar vara rätt recept. Ska själv bjuda på den. Ser lätt ut. Har köpt hem ingredienserna. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.