Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matkornsotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Matkorn är ruskigt nyttigt och ett gott alternativ till ris. Här serveras det med ugnsrostade grönsaker och kikärter som i princip sköter sig själva. En väldigt stressfri middag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka matkornen enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär zucchini och aubergine i tärningar. Hacka rödlök, paprika och vitlöksklyftor hyfsat fint. Blanda med olivolja, pressad citronsaft, salt och svartpeppar på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ugnen i 20 minuter eller tills grönsakerna har fått fint med färg.
  4. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Ta ut plåten och blanda ner kokt matkorn och kikärter. Sätt in i ugnen i 5 minuter till.
  5. Servera matkornsotton med en klick matyoghurt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.