Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matmuffins med Bacon och Getost

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket goda muffins med lite styrka. Perfekt i picnickorgen, men ta med några kalla öl till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Muffinssmeten: Blanda vetemjöl, majsmjöl, cayennepeppar, bakpulver, socker, salt, smör, riven vitlöksklyfta, i en bunke.
  2. Tillsätt ägg, vatten och gräddfil. Rör om kraftigt. Hacka lök, skiva bacon i små tärningar, smula chevren.
  3. Värm ugnen 200 grader
  4. Häll i smeten i 8 muffinsformar till hälften, smula över chevre, spara till slutet, fördela lök och bacon, det ska vara mycket fyllning ända upp till kanten, strö över resten av chevren och ringla över olivolja. Sätt in plåten, gärna en muffinsplåt, i ugnen, låt de grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 25 minuter.
  5. Ta ut bröden och låt de svalna, njut med något gott att dricka.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • stenh 23 februari 2013

    Gillar detta! Passar bra som förrätt, tilltugg eller vickning. Speciellt bra med Cayennepeppar och riven vitlök i smeten. Tog bort socker från receptet och lade till lite salt i fyllningen.

  • stenh 23 februari 2013

    Gillar detta! Passar bra som förrätt, tilltugg eller vickning. Speciellt bra med Cayennepeppar och riven vitlök i smeten. Tog bort socker från receptet och lade till lite salt i fyllningen.

  • stenh 23 februari 2013

    Men jag undrar jag var timjan hamnade i tillagningen? Själv lade jag till färsk hackad timjan i fyllningen. Det fungerade utmärkt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.