Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matmuffins med Västerbottenost och gräslökskräm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Byt ut det klassiska brödet mot matiga muffins dekorerade med härligt krämig mjukost som smaksatts med gräslök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa samman äggen, yoghurten och rapsoljan i en skål. Blanda mjölet, bakpulvret och saltet i en separat bunke och vänd sedan ner blandningen i äggsmeten. Vänd slutligen ner den rivna Västerbottenosten.
  3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Gör ett stickprov för att se när muffinsen är färdiggräddade. Ta ut och låt svalna.
  4. Lägg alla ingredienser till gräslökskrämen i en matberedare och mixa till en slät kräm.
  5. Spritsa krämen på muffinsen och dekorera med gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.