- Serverar: 1 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En riktigt god vegetarisk matpaj man kan bl.a ha på buffé, som jag hade den på
Instruktioner
- Tar och börja med att göra pajdegen.
- Blanda samman mjöl och smör, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck eller kavla ut degen i en pajform. Nagga bottnen med en gaffel. Täck med plastfolie och låt den vila i kylen minst 30 min.
- Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Gör sedan fyllningen. Skär ner purjolöken, champinjonerna, tomaterna och paprikan i mindre bitar, woka eller stek dem. Salta och peppra. Stek broccolin i en annan stekpanna, efter ett tag häll i ca 1 dl vatten.
Kläck äggen i en bunke eller i en liters mått, häll i grädden och vispa runt, färdig med äggstanningen.
- Lägg i fyllningen i den färdiga pajdegen och häll i äggstanningen. Vänta tills pajen har fått en fast och fin yta ca 15-20 min.
Publicerat den
15 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar