Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god och mättande paj med sparris och köttfärs som serveras med en sallad till. En syjunterätt från Marianne i V-Haninge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till pajdegen tills du har en fin slät deg, gärna i matberedare och låt den vila. Sätt ugnen på 225 °. Stek köttfärs och lök och krydda.
  2. Gör sparrisstuvningen genom att smälta margarinet och vispa ner vetemjölet. Späd med grädden och så mycket sparrisspad du behöver för att stuvningen ska bli ganska tjock. Sparrisen läggs i på slutet.
  3. Platta ut hälften av degen i smord ungssäker form och grädda 10 min.
  4. Häll på köttfärsröran och sen sparrisstuvningen ovanpå köttfärsen. Lägg över resten av pajdegen(den går bra att kavla ut mellan gladpack). Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 30 min eller tills den fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LaJefa 28 maj 2008

    Detta låter som ngt mannen kommer att tycka om.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.