Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matssons frestelse

 
Matssons frestelse Matssons frestelse
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En mildare och rundare kusin till Jansson. Uppfunnen förra sommaren pga total avsaknad av ansjovis i alla affärer. Blev en stor succé på midsommarbordet, även bland barnen. Så till julbordet blev jag tvungen att göra både Matsson och Jansson. Namnet har inget med någon person att göra, utan är ett barns ordlek med matjessill. Som direkt anammades av alla gäster.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i ca 1 centimer tjocka stavar. Skala och grovhacka löken. Häll av och spar spadet ifrån matjesfiléerna. Hela filéer skärs i ca 3-4 centimeters bitar. Smörj en ugnsform, och lägg i hälften av potatisen, salta och peppra. Lägg på hälften av den gula löken, och pressa över all vitlök. Sprid ut dom skurna matjesfiléerna i ett jämnt lager. Lägg på resten av löken och sist resten av potatisen. Tryck till ordentligt till en jämn yta. Salta och peppra och häll på allt sillspad. Fyll på med grädde så det knappt och jämnt täcker. Sprid ordentilgt med ströbröd över och toppa med smöret i småbitar. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.