Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mayas Allt på en gång!

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Som ni säkert vet vid detta laget älskar jag mat som sköter sig själv och allt blir klart samtidigt, gärna då i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250grader
  2. Rör ihop 4 msk ströbröd, 1 msk potatismjöl, 2 dl mjölk, 1 stort ägg, 3 msk finhackad lök, 2 tsk oregano och 1 msk piffikrydda. Låt stå lite.
  3. Rör ner färsen. Forma till en köttfärslimpa. Lägg mitt i en stor ugnsäker form.
  4. Skala alla grönsakerna och skär dem i bitar, skiva vitlöken fint, potatis och lök i klyftor.
  5. Koka lök, morötter, palsternacka 5 minuter i buljongen (jag använder grönsaksbuljong). Spara buljongen.
  6. Lägg nu alla grönsakerna och potatisen runt köttfärslimpan och pensla med matfett och soya. Sätt in mitt i ugnen och sätt ner värmen till 175 grader. Stek i ca 1 timme.
  7. Ös med 1-2 dl av buljongen efter halva tiden. Klipp persilja över precis innan servering. Servera direkt ur formen.
  8. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.