- Serverar: 8 portioner
- Tid: 5 timmar
Skriv ut
En supergod och snabb rätt som verkligen gör succé vid matbordet, både till vardag och fest.
Instruktioner
- Gör marinaden på saften av 1 citron, 4 msk olivolja (spansk för smakens skull) 2 msk hovmästarsås.
- Lägg laxen i olje och citronblandningen, häll över vatten så att det täcker laxen, skiva en liten röd lök och lägg i blandningen. Salta och krydda, låt stå i rumstemperatur i 4 ½ timme.
- Sätt ugnen på 150º och ställ in laxen i kall ugn, låt stå till den fått en gyllenbrun färg.
- Skala potatis och koka i lättsaltat vatten. Låt dra en stund efter att den kokat klart, häll över lite olivolja och pressa sedan direkt på tallriken.
- Haircot och vitlökswok med morötter:
Värm wokpannan med lite sesamolja och soyamargarin.
- Skär morötterna i stavar lägg i pannan. Skölj haircot vertsen noggrant och låt fräsa i pannan tillsammans med morötterna. Hacka vitlöken och lägg i woken. Morötterna och börnorna ska ha en gyllenbrun färg.
- Servera med en hovmästarsås eller med skyn från marinaden.
- Smaklig måltid
Publicerat den
29 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar