Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mayas citronmarinerade laxfiléer

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

En supergod och snabb rätt som verkligen gör succé vid matbordet, både till vardag och fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör marinaden på saften av 1 citron, 4 msk olivolja (spansk för smakens skull) 2 msk hovmästarsås.
  2. Lägg laxen i olje och citronblandningen, häll över vatten så att det täcker laxen, skiva en liten röd lök och lägg i blandningen. Salta och krydda, låt stå i rumstemperatur i 4 ½ timme.
  3. Sätt ugnen på 150º och ställ in laxen i kall ugn, låt stå till den fått en gyllenbrun färg.
  4. Skala potatis och koka i lättsaltat vatten. Låt dra en stund efter att den kokat klart, häll över lite olivolja och pressa sedan direkt på tallriken.
  5. Haircot och vitlökswok med morötter: Värm wokpannan med lite sesamolja och soyamargarin.
  6. Skär morötterna i stavar lägg i pannan. Skölj haircot vertsen noggrant och låt fräsa i pannan tillsammans med morötterna. Hacka vitlöken och lägg i woken. Morötterna och börnorna ska ha en gyllenbrun färg.
  7. Servera med en hovmästarsås eller med skyn från marinaden.
  8. Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.