Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maya´s Fluffiga Lussekatter

(20 kommentarer)  
Maya´s Fluffiga Lussekatter Maya´s Fluffiga Lussekatter
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Härligt fluffiga!

Ingredienser

Instruktioner

Lägg russinen i blöt i en skål med vatten. Smula jäst i en bunke. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i mortel och häll sedan över det i en kastrull som du ställer på spisen med en klick smör i. Låt saffranen "svettas" med smöret tills det småputtrar men se till att det inte bränns. Lägg i resten av smöret i kastrullen och smält på svag värme, häll i Kesella och mjölk och värm till fingervarmt. Häll spadet över jästen och rör om. Ha genast i sirapen. Rör i övriga torra ingredienser (mjöl, salt och bakpulver). Låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter, helst nära spisen. Baka ut degen. Knåda ordentligt men knåda inte i för mycket mjöl! Degen ska vara så fast att den inte fastnar i bakbordet men fortfarande lite klibbig. Forma degen till lussebullar. Låt jäsa på plåt ca 20 minuter, gärna på varmt ställe. Låt russinen rinna av och peta i dem i bullarna och pensla med äggvita. Grädda i ugn 8-10 minuter (beroende på storlek) i 225 grader. Vakta noga och låt inte bullarna vara inne för länge! Lägg i plastpåsar när dom svalnat Man kan göra Lussehjärtan med, Det är Dotterns kreation :) på bilden

Liknande recept

Kommentarer (20)

  • zonale 10 november 2008

    Fluffiga är rätta ordet, lättbakad smidig deg dessutom. Full pott!!

  • orange 27 november 2008

    Jätte goda!

  • lattelisa 1 december 2008

    Men hallå vad goda de blev!! Fluffiga och saftiga. Jag bakade en dubbel sats och det blev väldigt mycket bullar. De jäste som bara den, jag körde med 2 paket torrjäst för söta degar. Toppenrecept, jag kommer alltid köra detta recept hädanefter. :-)

  • engel79 7 december 2008

    Detta var helt klart de godaste lussebullarna jag har gjort. Detta receptet kommer jag absolut att göra varje år det är dags för lussebullar.

  • Matglad-54 15 december 2008

    Toppen goda lussekatter fluffiga var dom!!!!

  • mariuus 22 december 2008

    De blev verkligen supergoda :D !!! Jag skulle baka och ge bort men åt nästan upp alla själv! hehe, ibland kan det bli för mycket av det goda :)

  • mariuus 22 december 2008

    De blev verkligen supergoda :D !!! Jag skulle baka och ge bort men åt nästan upp alla själv! hehe, ibland kan det bli för mycket av det goda :)

  • liljan87 22 oktober 2009

    Så sjukt goda lusskatter. Kan inte få nog=)))

  • liljan87 22 oktober 2009

    tips om man vill ha lite glansigare yta så kan man blanda strösocker med ägg och pensla när man tagit ut lusskatterna ur ugnen=)

  • marielotta 16 november 2009

    Hej, detta är samma recept som jag hittat på www.alltforforaldrar.se i julsnack. Där heter det Mamma bulldegs saftiga och fluffiga saffransbullar. Kanonrecept som kommer att bakas även iår. Femma i betyg

  • pimpinett 2 februari 2010

    Har letat i flera år och detta är verkligen det absolut bästa receptet hittills! Supergott!!

  • mmasen 29 november 2010

    Underbara! saftiga och kanon goda! En 5:a!

  • tinjaj 6 december 2010

    Så himla goda!!!

  • TULLARE 10 december 2010

    En klar 5: till dessa underbart goda Lussekatter.

  • Culinara 12 december 2010

    Kanon goda kommer nu att kasta alla andra recept på lussekatter :-)

  • Amiie88 14 december 2010

    Såå goda de blev. Mkt godare än köpta! Tror det är första gången jag bakar lussebullar så blev väldigt nöjd! :)

  • Metbacksfru 19 december 2010

    Supergoda blev dessa - bakade dem med fullkornsvetemjöl och det kanske blev en anings aning för mkt mjöl, men ändå hur smarriga som helst! En klar 5:a! ♥

  • 52anne02 22 oktober 2011

    Jätte goda en klar 5a

  • lynnx 4 december 2011

    Super goda!! Helt klart värt 5 av 5 möjliga :)

  • SDMaya 10 december 2011

    Titta på bild nummer två, enbart vispat ägg (hela ägget) och de blir underbart glansiga utan extra socker. Har lärt mig av erfarenhet att de blir klistriga när man använder socker, och det ogillar jag! Bara snåla inte på ägget och pensla överallt så blir de fina!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.