Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Väldigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen, purjolöken skivas fint, hacka vitlöken, tärna kasslern, skiva champinjonerna (går även bra med sådana på burk).
  2. Varva allt i en gratängform. Avsluta med ett lager potatis.
  3. Slå grädden i en skål och rör ut currypastan i den. Slå grädden över gratängen, avsluta med riven ost. Sätt i ugnen på 175 grader ca 1 timme, beroende på potatissort, de ska va riktigt mjuka.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • sivan52 8 oktober 2008

    Hej. Har nu gjort din kassler gratäng. Det var jättegott men kanske lite för starkt för mig. (är lite känslig för det) Det står 3 msk röd curry pasta. Skulle det vara 3 msk?? Jag tog inte så mycket. Den räcker i morgon också och skall försöka att dämpa ner det starka lite. Tack för receptet. kram från Siv

  • SDMaya 10 oktober 2008

    Tror det beror på vilket märke på Currypastan man har, min är inte speciellt stark och jag använer: Blue Dragon Röd Currypasta

  • sivan52 11 oktober 2008

    Hej igen. Jag hade Santa Maria, tror det var någon thai pasta. Jag skall göra om det och vara försiktig med mängden nästa gång. Kram och hälsning från Siv

  • Gilryd 12 oktober 2008

    Hej Maya! Tack för ditt recept på den goda kasslergratängen. Min man och jag har precis avnjutit den och nästa gång kommer jag att bjuda in flera, för det är ju så lätt att ha allt i en form. Jag hittade också endast Santa Maria currycréme, men då kan man bara ta bort en matsked om man tycker det blir för starkt. Vi tyckte det var lagom hot med 3 msk, men tar kanske 2 msk om vi bjuder flera.

  • Gilryd 12 oktober 2008

    Hej Maya! Tack för ditt recept på den goda kasslergratängen. Min man och jag har precis avnjutit den och nästa gång kommer jag att bjuda in flera, för det är ju så lätt att ha allt i en form. Jag hittade också endast Santa Maria currycréme, men då kan man bara ta bort en matsked om man tycker det blir för starkt. Vi tyckte det var lagom hot med 3 msk, men tar kanske 2 msk om vi bjuder flera.

  • camillab 17 oktober 2008

    Gjorde den här goda rätten igår, kommer absolut göra den igen. Tog lite mindre currypasta så det inte skulle bli för "hot" för barnen.Tack för ett gottt recept!

  • flisa 23 oktober 2008

    Tack för jättegod gratäng tog 2msk currypasta istället för 3msk.Bjöd 4 väninnor på den alla hel nöjda.Tillhör favorit recepten just nu.

  • segerwitch 25 oktober 2008

    Jätte gott! Hade bara santa marias curry pasta, fick ta lite mindre, men som sagt jätte gott!

  • Don_Pedro 25 oktober 2008

    Lagade till din gratäng idag! DUNDER!

  • Monika46 28 oktober 2008

    Hej! Verkar jättegott, men är det inte mycket potatis i förhållande till köttet? Mvh Monika

  • SDMaya 28 oktober 2008

    Det beror ju på lite hur stora potatis du använder, jag köpper alltid stora för det är lättare att skala :p

  • Corellis 10 december 2008

    Gott, men jag tror jag drar ner lite på mängden currypasta nästa gång!

  • adte 10 januari 2009

    Ursäkta en dum fråga men vad ska jag göra med paprikan?

  • Pirkko 11 februari 2009

    Jättegott! Kommer att göra den här flera gånger. 5 stjärnor!

  • soleken 2 december 2009

    Ett gott recept, ingen favorit. Men en stark trea!

  • christincarlsson 17 mars 2011

    Enkelt och gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.