Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maya´s Höstgryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mustig Vildsvinsgryta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vildsvins grytbitar Mycket Färsk timjan 2 klyftor vitlök 2 gula lökar Detta brynes först sen till sätter man: 3 morötter 1 palsternacka 1 bit rotselleri 1 grönsaksbuljongtärning. Ca 4dl vatten. 2.5dl Milda matlagnings grädde (Vid lite festligare tillfälle kan man ta något gott rödvin ca 2 dl och bara ta 2dl vatten.) Smaka er fram, olika vin har olika mycket smak… gäller att hitta rätt balans. Låt koka på svagvärme ca 1-1½ timme. Skala potatis och sätt på, när de kokar är det dags att lägga i lite mer i grytan: Kantareller gärna färska förvällda, men annars 2 burkar. 1 gul paprika Lite soja Liten knippe Persilja. ½-1 tsk vinbärs gelé.
  2. När potatisen är klar är grytan klar! Servera med kokt potatis, Vinbärsgelé & syltlök Smaklig Spis!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Christina56 30 september 2008

    Vår söndagsmiddag!! Tog oxkött eftersom vildsvinskött inte är så lätt att få tag på. Jag la i kålrot med och det blev så gott. Hela familjen tackar!!!!!!!!

  • Hoggie 11 augusti 2011

    wow, detta receptet var värdelöst skrivet...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.