Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maya´s Nougat Tårta

(18 kommentarer)  
Maya´s Nougat Tårta Maya´s Nougat Tårta
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Så läcker och väldigt uppskattad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp eller skär ner nougaten i mindre bitar.
  2. Hetta upp vispgrädden i en kastrull -
  3. Får absolut inte koka!
  4. Lägg i bitarna och smält dem under omrörning på svag värme.
  5. Låt svalna ett par timmar i kylen.
  6. Vispa sedan, helst med elvisp, till en fluffig kräm.
  7. På första botten lägg hallon. På andra botten NougatMousse Lägg på sista botten och klä tårtan med vispgrädde.
  8. Pynta tårtan med nötter,strössel eller choklad.
  9. Väldigt uppskattad tårta. Men mäktig. Till påsk byter man ut hallonen till persikor och ganerar med persikor även på toppen.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • Farlini 26 maj 2008

    Men så oerhört god tårta!!! Den blir det på många kalas i framtiden!!! Tackar för receptet =)

  • ingegerdb 24 augusti 2008

    Ljuvligt god! Tack för tipset, den här blev en succé!

  • permat 30 augusti 2008

    tyckte den var god men lite svag chokladsmak... kan bero på att jag använde dubbelnougat,visste inte om det gick lika bra så jag provade... men den är klart värd att testa!

  • Turkiskpeppar 9 september 2008

    Väldigt vacker tårta och verkar dessutom vara väldigt god! Den ska jag ta och prova då vi ska få gäster till helgen! =)

  • MajaZoya 10 september 2008

    Blev uppskattad av både stora och små. Kommer att använda mig av nougatfyllningen i andra sammanhang också.

  • SaraFreij 25 september 2008

    Jättegod tårta!! Tog lång tid att vispa upp till fluffig kräm dock, men jag gjorde dubbelsats, för jag skulle ha till två tårtor, det kanske var därför. Väldigt uppskattad!! Tack så hjärtligt för receptet!

  • mj0526 28 november 2008

    Vet inte vad jag gjorde för fel, men när väl nougatmoussen blev fast blev den alldeles grynig och började "vattna" sig! Men smaken var kanon och tårtan blev väldigt uppskattad! Vet du vad jag gjorde för fel?????

  • SDMaya 28 november 2008

    När man gör nougatmoussen så måste man vara väldigt försiktig, får absolut inte koka. Inte det minsta. utan bara smälta. Har inte hört någon som misslyckats förrän nu, men bättre lycka nästa gång! :D

  • sufly 25 mars 2009

    Skitgod!

  • JennieRogestam 27 december 2009

    Ska nog testa den här tårtan som nyårstårta

  • nickan_nilsson 5 januari 2010

    Är det bara jag som är lite korkad eller vad är det för bottnar ni använder? färdiga från affären kanske? Det låter ju verkligen som en höjdare.

  • SDMaya 6 januari 2010

    Du kan använda dina favorit bottnar som du brukar ha när du gör tårta, så gör jag. Men det går bra med köpe botten med :)) Iofs har jag inte testat till just denna Tårtan.

  • ca70 5 april 2010

    Mycket god och lättgjord tårta! Denna kommer jag göra fler gånger. Jag gjorde den på köpe-tårtbottnar, det gick hur bra som helst. Istället för hallon/persika i fyllning 1, valde jag ta egenplockade blåbär från frysen, som jag mixade ihop med vaniljsockret. Hur smarrigt som helst blev det! Tack för ett gott recept, SDMaya!

  • AMM 29 maj 2010

    Hejsan! Tårtan ser jättegod ut och jag tänkte testa. Jag undrar bara hur du fått dit strösseln på kanten. Gissar att du inte satt dit en och en..:)

  • SDMaya 29 maj 2010

    Jag använde daim/knäck strössel, sånt som finnas att köpa i tub.

  • engel79 26 september 2010

    Tyvärr blev min nougatkräm grynig o jättekonstig=( Grädden kokade absolut inte så jag vet inte vad som blev fel. Dock blev det inget fel på smaken utan den blev mkt uppskattad av gästerna=)

  • tigerlilly27 4 augusti 2011

    Supergod tyckte både jag och de som jag bjöd! Den blir väldigt saftig.

  • HannaMMKarlsson 17 oktober 2011

    Hej hej, tänkte göra denna tårta imorgon till mitt födelsedags kalas. Kan man förbereda bottnen och fyllningarna dagen innan och smeta på grädden och smycka tårtan imorgon? Tack, Hanna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.