Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazapán, en antik delikatess från Toledo

 
  • Serverar: 12-15 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jag vill presentera dig en antik spansk delikatess som kommer från staden av tre kulturer i Spanien och alla man äter varje Jul i Spanien. En jättegott och överallt enkel dessert som du kan baka själv. Du kan läsa mer i http://soleado.se/mazapan-marsipan-fran-toledo/

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal mandlar till mjöl i en kvarn.
  2. Blanda florsocker, mandelmjöl och vatten i en skål.
  3. Rör om tills allt är väl blandat och blivit en massa.
  4. Låt mandelmassa stå kallt en timme.
  5. Använd massan till att forma figurer och lägg upp dem på ett bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
  7. Pensla figurerna med äggvitan.
  8. Grädda i 200 graders ugnsvärme tills figurerna fått fin färg (det brukar ta ca 2 minuter).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.