Mazarinbitar

Tips
Låt den mjuka kakan svalna en stund i bakformen, ca 5 minuter, innan den stjälps upp.

Ingredienser

300 g smör eller margarin
3 dl socker
3 ägg
100 g mald mandel
3 bittermandlar
2 msk vanillinsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Glasyr:
75 g smör eller margarin
2 tsk snabbkaffepulver
3½ dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vanillinsocker
1 dl hackad mandel till garnering

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 40 st
Visningar:
2822
Sparat:
96

Gör så här

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.

Blanda och tillsätt mandel, bittermandel, vanillinsocker, bakpulver och vetemjöl. Blanda i mjölken och rör om ordentligt.

Bred ut smeten i en långpanna, ca 30*40 cm, klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan kallna.

Smält smöret och lös upp kaffepulvret däri. Blanda ner de övriga ingredienserna till glasyren och rör den slät. Bred den över kakan och strö över hackad mandel. Låt glasyren stelna och skär sedan kakan i bitar.

LIKNANDE RECEPT

Mazarinbitar recept
av kekke46
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.