Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinbitar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Tips Låt den mjuka kakan svalna en stund i bakformen, ca 5 minuter, innan den stjälps upp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
  2. Blanda och tillsätt mandel, bittermandel, vanillinsocker, bakpulver och vetemjöl. Blanda i mjölken och rör om ordentligt.
  3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30*40 cm, klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Smält smöret och lös upp kaffepulvret däri. Blanda ner de övriga ingredienserna till glasyren och rör den slät. Bred den över kakan och strö över hackad mandel. Låt glasyren stelna och skär sedan kakan i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • FruRut 27 september 2008

    MMMmmm, min man älskar Mazariner, dags med hemlagade överraskningar...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.