Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinbitar med citron

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Frestande syrliga och vackra som små smycken. Frys in utan glasyr!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugn på 200 grader. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa samman ägg, mjölk och bittermandelolja. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Rör detta och mandelmassan i äggsmeten. Rör till sist i smöret.
  2. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna. Ska kakan frysas in, skär i rutor och förpacka väl.
  3. Glasyr: Rör florsocker och vatten smidigt. Bred glasyren på kakan. Värm lemon curd försiktigt och ringla den över kakan. Låt stelna. Skär i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.