Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazariner, glutenfria

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Supergoda mazariner gjorda på havremjöl och mandelmjöl. Det går bra att frysa mazarinerna och ta fram en när du blir sugen eller får oväntat besök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Blanda smör, havremjöl, mandelmjöl, socker, maizena, äggulor och vaniljsocker till en smidig deg. Forma den till en längd, ca 20 cm, vira in den i plastfolie och lägg den i kylskåpet.
  2. Fyllning: Rör samman smör och mandelmassa, tillsätt äggen, ett i taget, och rör tills du får en slät smet. Tillsätt eventuellt riven bittermandel.
  3. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig värme.
  4. Ta ut degen ur kylen. Dela den i 15 bitar och tryck ut dem i mazarinformar av aluminium. Lättast är att skiva degen i ½ cm tjocka skivor och trycka ut 1-2 skivor i varje form. Förgrädda mazarinbottnarna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  5. Fyll formarna till 2/3 med fyllning och grädda dem mitt i ugnen i ytterligare 12-15 minuter. Låt dem svalna.
  6. Glasyr: Blanda florsocker, citronsaft och vatten i en kastrull och värm på spisen till 40 grader (här behövs en hushållstermometer)
  7. Stryk den varma glasyren över mazarinerna. Låt glasyren svalna innan du serverar mazarinerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.