Supergoda mazariner gjorda på havremjöl och mandelmjöl.
Det går bra att frysa mazarinerna och ta fram en när du blir sugen eller får oväntat besök.
Instruktioner
- Mördeg:
Blanda smör, havremjöl, mandelmjöl, socker, maizena, äggulor och vaniljsocker till en smidig deg. Forma den till en längd, ca 20 cm, vira in den i plastfolie och lägg den i kylskåpet.
- Fyllning:
Rör samman smör och mandelmassa, tillsätt äggen, ett i taget, och rör tills du får en slät smet. Tillsätt eventuellt riven bittermandel.
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig värme.
- Ta ut degen ur kylen. Dela den i 15 bitar och tryck ut dem i mazarinformar av aluminium. Lättast är att skiva degen i ½ cm tjocka skivor och trycka ut 1-2 skivor i varje form. Förgrädda mazarinbottnarna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Fyll formarna till 2/3 med fyllning och grädda dem mitt i ugnen i ytterligare 12-15 minuter. Låt dem svalna.
- Glasyr:
Blanda florsocker, citronsaft och vatten i en kastrull och värm på spisen till 40 grader (här behövs en hushållstermometer)
- Stryk den varma glasyren över mazarinerna. Låt glasyren svalna innan du serverar mazarinerna.
Publicerat den
9 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar