Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gjord i långpanna så den räcker till många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sötmandel, mjöl bittermandelolja, bakpulver, vaniljsocker och mjölk. Rör ihop och tillsätt sedan det avsvalnade smöret och rör ihop till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 20 min eller tills den har fått fin färg. När kakan kallnat, häll på glasyren och låt den stelna. Skär sedan kakan i så stora rutor som du vill ha.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.