Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka med citrus

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna mazarinkaka är inspirerad av den klassiska Kronans kaka, där den kokta potatisen gör att kakan blir saftig. Här har vi en variant med citrussmak. Kakan är glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal mandlarna och bittermandlarna. Riv potatisen fint. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mandeln, potatisen och citrusskalen. Smöra och bröa en form med löstagbar kant (cirka 22 centimeter i dia- meter). Häll smeten i formen och grädda i ugn, 175 grader, i 30– 40 minuter.
  2. Glasyr: Skålla mandeln och skala den. Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Glasera kakan och dekorera den med mandeln

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.