Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka med gräddyoghurt, jordgubbar och sommarhallon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig kaka med smak av mandel som toppas med en len gräddyoghurt och härliga bär. Frys in kakan som blir över i mindre bitar och servera senare med till exempel fruktsallad. Vill du göra kakan glutenfri kan vetemjölet bytas ut mot 2 msk Maizena majsstärkelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mandelmassa och smör smidigt i en matberedare. Tillsätt ägg och mjöl och blanda ihop till en smet. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter. Låt kakan kallna i formen.
  3. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa grädden och tillsätt vaniljfrön, yoghurt och florsocker.
  4. Skär fyra portionsbitar ur kakan, frys in det som blir över. Lägg kakbitarna på tallrikar. Spritsa på gräddyoghurt och lägg på hallon och jordgubbar. Garnera med citronmeliss och rostade mandelspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.