Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka med hallon och mandel

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Alla mazarinälskares dröm! Den glutenfria kakan håller sig saftig och fin flera dagar i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och lägg i en bunke med övriga ingredienser. Vispa slätt med elvisp.
  3. Smörj en form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. Lägg ett bakplåtspapper i botten och spänn fast ringen.
  4. Bred ut smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Gör ett stickprov i mitten av kakan. Ta ut och låt kallna.
  5. Glasyr: Rör ihop florsocker, mjölk och eventuellt hushållsfärg, prova dig fram till rätt gul färg.
  6. Häll glasyren över kakan och bred ut den jämnt. Låt stelna i kyl ca 1 timme. Toppa sedan kakan med hallon och mandel. Sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.