Alla mazarinälskares dröm! Den glutenfria kakan håller sig saftig och fin flera dagar i kylen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och lägg i en bunke med övriga ingredienser. Vispa slätt med elvisp.
- Smörj en form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. Lägg ett bakplåtspapper i botten och spänn fast ringen.
- Bred ut smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Gör ett stickprov i mitten av kakan. Ta ut och låt kallna.
- Glasyr:
Rör ihop florsocker, mjölk och eventuellt hushållsfärg, prova dig fram till rätt gul färg.
- Häll glasyren över kakan och bred ut den jämnt. Låt stelna i kyl ca 1 timme. Toppa sedan kakan med hallon och mandel. Sikta över florsocker.
Publicerat den
26 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar