Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka med hallonglasyr

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Enkel mazarinkaka som går jättefort att göra. Ändrade lite i orginalreceptet nu efter att jag bakat den. eskrivningen när jag bestämde mig för att baka kaka var "En saftig, nästan fuktig konsistens, hallon och en lätt smak av bittermandel gör den här kakan oslagbart läcker!"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål.
  2. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten utav ugnen i 30-40 min, tills kakan är torr och inte vattnig/dallrig. Låt kakan svalna något.
  4. GLASYR: Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan. Garnera alternativt med hallon.
  5. Tips! Har du sötmandel men inte mandelmassa? Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • liab 26 december 2009

    Smakade underbart, men vår kaka blev högre och sjönk ihop i slutet i ugnen, så vi fick jämna till den för att kunna breda ut glasyren. Saknar info om ugnsvärme. Men kakan var jättegod!

  • MHagblad 5 augusti 2010

    Hej! Är jättesugen på att prova detta recept! Hur varm ska ugnen vara, och vet du om den går att frysa in?

  • anna_jyre 17 januari 2011

    Gräddade den i 175 grader. Super god kaka! Tack för ett bra recept! Hälsning Anna

  • JesZ 18 januari 2012

    Jättegod luftig, saftig kaka, eftersom jag är nötallergiker skippade jag nötterna och tog några extra droppar med bittermandelolja. Det saknas intsruktion om gräddningen. Jag gräddade i 175 grader i 25-30 minuter och det blev bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.