Mazarinkaka med hallonglasyr

Enkel mazarinkaka som går jättefort att göra. Ändrade lite i orginalreceptet nu efter att jag bakat den.
eskrivningen när jag bestämde mig för att baka kaka var "En saftig, nästan fuktig konsistens, hallon och en lätt smak av bittermandel gör den här kakan oslagbart läcker!"

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kaka, glasyr, kak
Mazarinkaka med hallonglasyr
Källa: Bak Passion
Uppladdad av: tina62
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
1 droppe bittermandelarom
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Hallonglasyr:
1 dl florsocker
1/2 dl hallonsylt

Betyg (3 röster)
Visningar:
7717
Sparat:
145

Gör så här

Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål.

Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten utav ugnen i 30-40 min, tills kakan är torr och inte vattnig/dallrig. Låt kakan svalna något.

GLASYR: Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över kakan. Garnera alternativt med hallon.

Tips! Har du sötmandel men inte mandelmassa? Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker.

LIKNANDE RECEPT

Mazarinkaka recept
över 2 månader
av kladdus
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av Linn_Z
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.