Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka med kardemummasmak

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En saftig mazarinkaka med goda, lite segmjuka kanter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa farinsocker, socker och ägg pösigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och nystött kardemumma. Rör ner det i smeten tillsammans med det smälta smöret och riven mandelmassa. Rör snabbt ihop allt till en smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i 45-50 minuter. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.