Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinruta med hallon

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Bittermandelolja finns bland bakprodukterna i livsmedelsbutiken. Se bara upp med dropparna så de inte blir för många! (Jag är vis av erfarenheten ...) Ur Allers nr 8/10.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä ugnens långpanna med bakpapper.
  2. Lägg sötmandeln med 1 dl av sockret i en matberedare och mal fint. Tillsätt smöret och mixa jämnt. Knäck i ett ägg i taget medan maskinen kör. Tillsätt bittermandelolja och mjölk och mixa helt kort. Lägg i resten av sockret, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och mixa igen.
  3. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Prova med sticka. Låt kakan svalna helt.
  4. Rör ihop florsocker och hallonsylt till en glasyr och bred över den kalla kakan. Skär i fina rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.