Lika bra att göra dubbel sats på en gång, är så förförisk god att det behövs 2 st vid varje tillfälle.
Instruktioner
- Lägg vetenjöl och socker i en matberedare. Tillsätt matfettet skuret i bitar och äggulan. Kör allt till en smidig mördeg.
- Tag upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta samman. Platta ut den till en tunn kakak på en bit plastfolie. Täck degen med folien och låt den stå kallt i minst 15 min.
- Riv bittermandeln fint. Skär mandelmassan och matfettet i bitar. Lägg det i matberedaren och kör några varv. Tillsätt äggen, ett i taget, och kör allt till en smidig smet. Smaksätt med bittermandeln.
- Klä en form, helst med löstagbar botten, med mördegen. Häll i fyllningen och grädda i 200 grader ca 25 min.
Låt kakan svalna en stund. Lossa sedan kanten på formen och låt kakan kallna.
- Rör samman vatten och florsocker. Bred glasyren över kakan och garnera med halverade körsbär/cocktailbär.
Publicerat den
22 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar