Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarintårta med jordgubbsberg

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Recepttiteln säger allt ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen och låt den vila i kyl.
  2. Vispa upp äggen till fyllningen och blanda ned mandel, socker och grädde. Kavla ut mördegen och klä en ganska låg form. Putsa av runt kanten och lägg i fyllningen. Grädda i 175° ca 45 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp den.
  3. Vänd så att rätt sida kommer uppåt och bred på smörkrämen. Trava sedan sköljda, rensade och väl avrunna jordgubbar på tårtan.
  4. Lägg gelatinbladen i blöt 20 minuter. Värm vattnet till geléet och lös de urkramade gelatinbladen. Tillsätt vin och citron. Ös eller pensla det halvstelnade geléet över jordgubbarna.
  5. Ställ tårtan svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.