Mazarintårta med jordgubbsberg

Recepttiteln säger allt ...

Ingredienser

Mördeg:
2½ dl vetemjöl
½ dl socker
100 g smör eller margarin
1 äggula

Fyllning:
200 g skållad, skalad och mald sötmandel
3 dl socker
3 ägg
2½ dl vispgrädde

Smörkräm:
50 g mjukrört, osaltat smör
2 msk florsocker
1 äggula
½-1 tsk vanillinsocker
1-1½ l jordgubbar

Gelé:
4 gelatinblad
2 dl vitt vin
2 dl vatten
½ msk citronsaft

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 tårta
Visningar:
809
Sparat:
11

Gör så här

Arbeta ihop ingredienserna till mördegen och låt den vila i kyl.

Vispa upp äggen till fyllningen och blanda ned mandel, socker och grädde. Kavla ut mördegen och klä en ganska låg form. Putsa av runt kanten och lägg i fyllningen. Grädda i 175° ca 45 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp den.

Vänd så att rätt sida kommer uppåt och bred på smörkrämen. Trava sedan sköljda, rensade och väl avrunna jordgubbar på tårtan.

Lägg gelatinbladen i blöt 20 minuter. Värm vattnet till geléet och lös de urkramade gelatinbladen. Tillsätt vin och citron. Ös eller pensla det halvstelnade geléet över jordgubbarna.

Ställ tårtan svalt.

LIKNANDE RECEPT

Mazarintårta recept
av Annras
över 2 månader
av maneten
över 2 månader
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av Fin
över 2 månader
av tina62
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.