Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mechouia

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 12 timmar
Skriv ut

En god sallad från Tunisien.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader. Dela grönsakerna på hälften och ta bort kärnorna ur paprikorna. Lägg dem sedan med skalsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem i övre delen av ugnen så de blir svarta och bubbliga. Låt dem svalna och dra av skalen med hushållspapper. Strimla grönsakerna och låt dem rinna av lite. Pressa över vitlöken och blanda sedan ner olja, vinäger, spiskummin, salt och peppar. Låt stå kallt några timmar och dra. Täck botten av ett vackert fat med grönsallad. Lägg upp Mechouian och fördela tonfisken överst. Dekorera med ägghalvor och oliver.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.