Den här frestande sojafärspajen med soltorkade tomater, oliver och rosmarin kommer att få alla på fall.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär smöret i mindre bitar och nyp ihop med mjölet i en bunke. När du har fått en hyfsat gryning massa tillsätter du vattnet och knådar snabbt ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
- Tryck sedan ut degen i en pajform. Pricka med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
- Stek sojafärsen i lite olja. Finhacka den gula löken och vitlöksklyftorna och låt steka med i några minuter. När löken har mjuknat och fått lite färg tillsätter du grädde, rosmarin och salt. Låt grädden koka in. Hacka de soltorkade tomaterna och rör ner.
- Häll ner pajfyllningen i det förgräddade pajskalet. Riv osten och strö den över fyllningen. Halvera oliverna och körsbärstomaterna och sprid ut dem över osten.
- Grädda pajen i 25 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg.
- Servera pajen varm, ljummen eller kall med lite rucolasallad på toppen.
Publicerat den
10 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar