Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Megabollar med chokladöverdrag

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ett smaskigt recept på chokladbollar som man när som helst kan unna sig tycker jag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll havregryn, florsocker, vaniljsocker, o´boypulver och kakao i en bunke och rör om. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det i bunken tillsammans med kaffet. Knåda ihop ingredienserna till en jämn smet. Rulla 8 stora chokladbollar av smeten och ställ in dem i kylskåpet på ett fat.
  2. Smält chokladen till chokladöverdraget i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna till chokladsåsen och vispa till en klumpfri smet. Rör om tills chokladsåsen tjocknat ordentligt. Obs! Chokladsåsen får aldrig koka!
  3. Lägg upp chokladbollarna på ett bakplåtspapper. Häll chokladsåsen över dem och garnera med kokos. Ställ in dem i kylskåpet igen och låt dem stelna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • razmus81 14 november 2013

    Supergott! Men jag vill inte verka petig men du glömde att skriva ner kokos i ingrediens listan. Fick springa en extra gång till affären, men det var det värt! Gott som tusan! Tack.

  • razmus81 14 november 2013

    Tar tillbaka det sistnämnda, flingor stod med men jag missade det... Hur som, KANON!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.