Ett gammalt recept från den tiden när Mejerierna gav ut små receptsamlingar gratis. Himmelskt god!
Instruktioner
- Hacka samman vetemjöl och margarin. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila på kall plats en stund.
- Kavla ut degen. Klä en rund, smord form, gärna med löstagbar botten, med degen. Förgrädda i ugn vid 200º i ca 10 minuter.
- Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Hacka nötkärnorna grovt. Blanda nötkärnor, margarin, strösocker, grädde och vetemjöl i en kastrull. Låt smeten sjuda upp under omrörning.
Lägg äppelklyftorna i pajdegsformen och bred ut knäcksmeten ovanpå.
- Grädda i ugn vid 200º i ca 20 minuter, tills äpplena är mjuka och knäcksmeten fått färg.
Lossa kakan ur formen och servera den ljummen.
Publicerat den
13 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott recept! :)
Supergott recept! :)
Tack för berömmet, Andrea! Kram / Ann