Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mejeriernas knäckäppelpaj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ett gammalt recept från den tiden när Mejerierna gav ut små receptsamlingar gratis. Himmelskt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman vetemjöl och margarin. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila på kall plats en stund.
  2. Kavla ut degen. Klä en rund, smord form, gärna med löstagbar botten, med degen. Förgrädda i ugn vid 200º i ca 10 minuter.
  3. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Hacka nötkärnorna grovt. Blanda nötkärnor, margarin, strösocker, grädde och vetemjöl i en kastrull. Låt smeten sjuda upp under omrörning. Lägg äppelklyftorna i pajdegsformen och bred ut knäcksmeten ovanpå.
  4. Grädda i ugn vid 200º i ca 20 minuter, tills äpplena är mjuka och knäcksmeten fått färg. Lossa kakan ur formen och servera den ljummen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • andreasandin 11 september 2013

    Supergott recept! :)

  • andreasandin 11 september 2013

    Supergott recept! :)

  • Annras 11 september 2013

    Tack för berömmet, Andrea! Kram / Ann

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.