Mellans kalla buffé

Jag lade spegelglas på ca 3 meter arbetsbänk i köket och dukade upp på det. Jag lade fram sparsamt av kött och räkor och fyllde på efterhand eftersom det vid öppet hus kan ta några timmar innan alla har kommit. De ingredienser jag angivit var det jag hade men du kan naturligtvis ändra till de ingredienser du vill ha.

Mellans kalla buffé
Källa: Mellanbellan
Uppladdad av: Mellanbellan
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

8 tunt skivade kycklingfiléer
2 tunt skivade fläskfiléer
Salt
Peppar
1 bit tunt skivad kassler
2 kg räkor, oskalade
1 meter rökt cognacswurst i snedskurna skivor
3 kg potatissallad

Fetaoströra:
200 g fetaost
2-4 dl lätt crème fraiche
1-2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Hummus:
3 msk 100 % sesampasta
380 g kikärtsdip
2 vitlöksklyftor
½ -1 citron pressad
Salt
Olivolja
Persilja

Olika sorters kex
3 baguetter
1 brieosttårta
Brödpinnar Twist ´n´snacks ost
Brödpinnar Twist ´n´snacks salt
3 påsar á 125 g ostbollar färdigköpta
1 paket bregott 600 g

1 ananas
2 citroner
1 gurka till gurkspiraler
2 liter jordgubbar
Kiwano
Kiwi
1 kokosnöt
Kumquats
Körsbärstomater
2 meloner, gärna olika sorter
1 burk 240 g oliver med chili
1 burk 240 g oliver med ansjovis
Pepino
Physalis
Rädisor
Selleristavar
Tamarillo
Vindruvor blå och gröna

Betyg (4 röster)
Antal personer
Ca 25 st
Visningar:
25155
Sparat:
664

Gör så här

Börja dagen innan med att steka köttet. På så vis slipper du stekos på festdagen. Även hummus och fetaoströra bör göras dagen innan för mesta smak.

Hummus:
Blanda pastorna med övriga ingredienser. Häll lite olivolja över om du gillar det och garnera med persilja. Gott att dippa bröd eller grönsaker i.

Fetaoströra:
Mosa osten med en gaffel i fraichen och pressa i vitlöken. Krydda. God både som dip och sås.

Kycklingfilén, stek dem i ugn ca 25 minuter i 200º. Pensla dem innan med smör eller olja, salt och peppar.

Fläskfiléen, sätt ugnen på 150°. Putsa filén. Bryn den i en stekpanna med olivolja, salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen, 25-30 minuter eller tills köttets innertemperatur är 70°.

Skär kött och korv i tunna skivor och lägg det på små serveringsfat. Lägg räkorna oskalade i en skål. Häll potatissalladen i en skål och garnera den med blå vindruvshalvor.

Placera ut hummus och fetaoströra i små skålar. Lägg fram olika kex och skär upp baguetterna. Placera brietårtan, ostbollarna och brödpinnarna bredvid.

Gör en grönsallad och skär upp ett antal olika ovanliga frukter och placera ut dem snyggt.

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av FlyMe
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av sajoh69
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT