Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Melonskålar med hallon och grädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hallon och melon hör verkligen sommaren till och smakar alltid lika härligt tillsammans. Cantaloupe. Melon med orange eller grönt fruktkött och har ett finmaskigt nät på skalet. Passar bra i sallader, till kallskuret och rökt fisk såväl som till dessert. Ogen och galia. Ogenmelon och galiamelon är små och runda med gulgrönt skal. Fruktköttet är ljusgrönt. Passar som dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med vaniljgrädden. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Vispa grädden tillsammans med vaniljfröna. Vänd ner yoghurten.
  2. Halvera melonerna, ta bort kärnorna och gröp ur melonköttet.
  3. Blanda försiktigt melon, hallon, mynta, limeskal och saft.
  4. Servera fruktsalladen i melonskålarna. Toppa med en klick vaniljgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.