Supergoda vegetariska köfte från Turkiet!
Traditionellt äts de kalla i salladsblad.
Instruktioner
- Koka linserna i 2½ dl vatten på låg värme i en kastrull under lock ca 10 minuter. Tillsätt bulgur och ½ tsk salt och rör om. Stäng av plattan och låt stå och svälla ca 30 minuter under lock.
- Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i olja. Tillsätt tomatpuré, ajvar relish och fräs tillsammans med löken ca 2 minuter. Häll över ½ dl vatten och tillsätt spiskummin. Rör om och låt puttra ca 5 minuter. Låt svalna. Blanda i persilja, salladslök och citronsaft.
- Blanda lins- och lökröran till en smet. Krydda med ½ tsk salt och peppar. Forma till avlånga bullar och strö på sumaken.
- Lägg varje köfte på små bitar salladsblad och servera!
Publicerat den
12 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar