Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Merveilleux

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Baktrender kommer och går. 2015 kom denna franska bakelse Merveilleux, som betyder underbar, på första plats. Små maränger, fyllda med Nutella frostade med grädde och rullade i chokladspån.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop äggvitorna, socker, salt och ättika i en metallskål. Placera skålen på toppen av en kastrull med sjudande vatten. Vispa försiktigt blandningen tills sockret löser sig, ca 10 minuter. Ta bort skålen från värmen och vispa blandningen med elvisp på hög hastighet tills det bildas styva toppar.
  3. Spritsa ut 12 små maränger och platta till toppen. Grädda marängerna i 10 minuter, sänk temperaturen till 75 grader och fortsätt grädda marängerna i 1½ timme, tills marängerna är torra men inte bruna. Låt svalna helt på ett galler med bakplåtspapper.
  4. Vispa grädde och socker på hög hastighet med elvisp. När det bildas toppar, tillsätt vaniljsocker och fortsätt vispa tills grädden är fast.
  5. När marängerna svalnat, bred 1 msk Nutella ovanpå hälften av dem och lägg på en maräng till. Täck sidan på marängbakelserna med vispad grädde och rulla dem i chokladspån och/eller hackade nötter.
  6. Servera omedelbart eftersom den vispade grädden kommer att göra marängerna mjuka!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.