Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Messmörscheesecake med chokladbotten

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Kan du äta cheesecake med philadelphiaost så kan du äta denna messmörsdelikatess. Den lätt salta vaniljcheesefyllningen smakar underbart med choklad-digestivebotten och hjotronsylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Botten: Krossa digestivekexen genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över. Tillsätt kakao. Blanda digestive med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
  3. Fyllning: Vispa ihop färskost, socker, messmör, gräddfil och vaniljsocker. När smeten är jämn, vispa ägg i en separat bunke. Rör ner äggblandningen i smeten tills allt är ihopblandat. Häll smeten i formen med digestivebotten. Sänk ugnen till 125 grader. Grädda ca 75 minuter, känn med en sticka så kakan inte är kladdig. Låt svalna.
  4. Hjortronsylt: Blanda hjortron och socker i en kastrull. Låt bären stå 1 timme. Koka upp bären på svag värme. Höj värmen och koka 2-3 minuter. Låt svalna.
  5. Servera messmörscheesecaken med hjortronsylten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.