Kan du äta cheesecake med philadelphiaost så kan du äta denna messmörsdelikatess. Den lätt salta vaniljcheesefyllningen smakar underbart med choklad-digestivebotten och hjotronsylt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Botten:
Krossa digestivekexen genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över. Tillsätt kakao. Blanda digestive med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
- Fyllning:
Vispa ihop färskost, socker, messmör, gräddfil och vaniljsocker. När smeten är jämn, vispa ägg i en separat bunke. Rör ner äggblandningen i smeten tills allt är ihopblandat. Häll smeten i formen med digestivebotten. Sänk ugnen till 125 grader. Grädda ca 75 minuter, känn med en sticka så kakan inte är kladdig. Låt svalna.
- Hjortronsylt:
Blanda hjortron och socker i en kastrull. Låt bären stå 1 timme. Koka upp bären på svag värme. Höj värmen och koka 2-3 minuter. Låt svalna.
- Servera messmörscheesecaken med hjortronsylten.
Publicerat den
2 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar