Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexburgare med paprikacrème

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är inte vilken hamburgare som helst. Kalvfärs (eller blandfärs) rostad lök och jalapeño ger en härlig smak av texmex. En crème på färskost och grillad paprika blir pricken över i. Fyll ett varmt bröd med burgaren, sallad, crème och skivad bifftomat och njut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Crème: Hacka paprikan grovt och blanda den med färskosten. Smaksätt med några droppar citronsaft, salt och peppar.
  3. Mexburgare: Blanda färsen med salt, peppar, lök och hackad jalapeño. Forma färsen till 4 hamburgare Bryn hamburgarna i matfettet på hög värme och sätt sedan in dem mitt i ugnen ca 5 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  4. Till servering: Servera hamburgarna i rostade hamburgerbröd med romansallad, paprikacrème och skivade tomater. Gärna också med extra rostad lök och jalapeño.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.