Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexicanpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Väldigt omtyckt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman pajdegen snabbt som ska vara mycket spröd. Klä in en hög pajform, ca 27 cm i diameter, och tryck med en gaffel mot kanterna så pajskalet hålls på plats. Förgrädda skalet ca 15-20 minuter 200-225 gr. Håll koll så det inte bränns vid. Pajskalet ska vara nästan kallt när det fylls.
  2. Fyllningen. Fräs upp nötfärsen, låt den brynas lätt och blanda i de krossade tomaterna och tacosåsen. Låt puttra ihop ett par minuter, smaka av med lite aromat och grovmalen svartpeppar. Låt svalna nästan helt.
  3. Börja att täcka botten på pajskalet med strimlad isbergssallad. Ovanpå salladen varvas färsröran med majs och tärnad paprika. Stick sist i tunt skivade rädisor och lägg på generöst med svarta oliver.
  4. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
  5. Servera den nästan kalla pajen med den rosa goda såsen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.