- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Lättgjord och god med lite sting.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 graders värme.
- Skölj och skär purjolöken i små bitar. Bryn färs, purjolök och champinjoner i en klick matfett i en gryta. Smaksätt med chilipulver och soja. Bred ut blandningen i en ungssäker form.
- Gratängsås: vispa ihop ingredienserna till gratängsåsen i en kastrull. Låt den sedan koka upp.
- Häll såsen över färsblandningen och strö över den rivna osten.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
- Servera med ris och en sallad.
Publicerat den
8 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Rekommenderar gratängen med varm hand...Mums!! Tack Ylwa för ett kanonrecept!!!
Jättegott, 5 stjärnor! :) Men vi gjorde dubbel sats gratängsås :)
Väldigt god..verkligen uppskattad av gästerna! Inte fel att lägga i ytterligare lite Sambaloelek..:-) Enkel och praktisk om man vill göra lite i förväg. Att rekommendera till bjudning. Tack för att du delar med dig av gott recept, mvh Pia N
Den var verkligen enkel att göra och perfekt att servera på ett kalas då man kan förbereda maten i förväg. Mycket god!!
Fantastiskt gott! Bra recept lätt att göra. Rekommenderas verkligen.
Kanon gott!! Snabbt och enkelt :)
Rekommenderar verkligen denna gratäng! Vansinnigt god och lättlagad. Rekommenderar den varmt!!
Gott! Pojkvännen gav två tummar upp (: Hade inget chilipulver hemma, så tog bara lite allround och cayenne istället. Såsen råkade jag hälla i lite för mkt sambal oelek i, så hade i mer grädde. Men blev bra! Kommer göras om :)